Συνάντηση εργασίας με την υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για τον τομέα της κρουαζιέρας

Συνάντηση εργασίας είχε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στις 23 Φεβρουαρίου, στα γραφεία του ΕΟΤ, με τον Υπεύθυνο Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Φιορεντίνο και τα μέλη του Τομέα Τουρισμού του κυβερνώντος κόμματος Θεόδωρο Κόντε και Κώστα Κατσιούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της κρουαζιέρας, τον καταδυτικό τουρισμό και την ειδική visa που χορηγείται στους Τούρκους πολίτες.

Δώθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για να προχωρήσουν μια σειρά από έργα σχετικά με τα καταδυτικά πάρκα, αλλά και στην ανάγκη για χρήση καινοτόμων εφαρμογών για την ασφάλεια των πάρκων αυτών. Συζητήθηκαν επίσης η αναγκαιότητα να λειτουργήσει ομαλά και υπό ένα αυστηρό πλαίσιο ο νέος θεσμός της ειδικής visa, ενώ συμφωνήθηκε ότι η κρουαζιέρα πρέπει να υπαχθεί σε επικαιροποιημένους κανόνες που θα σέβονται τη βιωσιμότητα των προορισμών.

Τέλος, η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε στους συμμετέχοντες στη συνάντηση εργασίας ότι το Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκει τη σημαντική απορρόφηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με στόχο τη χρηματοδότηση αυτών των δράσεων.

Similar Posts