1. Νομιμότητα, Διαφάνεια, Λογοδοσία

Στόχος
Θέλουμε να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που μας πληγώνουν. Η νομιμότητα, η διαφάνεια, η λογοδοσία είναι υπαρξιακές ανάγκες για τον τόπο μας. Για να μπορεί κάθε Μυκονιάτης να προστατεύσει τον τρόπο ζωής, την περιουσία, το μέλλον του.

Ξεκινάμε ένα νέο κύκλο
Διεκδικούμε την τήρηση του νόμου, την ισονομία, το ήθος στη δημόσια διοίκηση. Με υγιή επιχειρηματικότητα που βασίζεται σε κανόνες και θα ισχύει για όλους. Με το νόμο και την τάξη ως προϋποθέσεις για την ευημερία της Μυκόνου. Και αυτός ο κύκλος περιλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες όπως τη δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας δημοτών με τη διοίκηση, την καθιέρωση γραφείου κρίσεων του δήμου, την έκδοση της έξυπνης κάρτας δημότη, τη λειτουργία γραφείου Συνηγόρου του Δημότη.
Παράλληλα, θωρακιζόμαστε θεσμικά και δημιουργούμε πλαίσιο ασφάλειας:
Διεκδικούμε και φέρνουμε στο προσκήνιο την Τουριστική Αστυνομία,
σχεδιάζουμε Γραφείο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δημιουργούμε Μητρώο εθελοντών του Δήμου.

2. Υγεία

Στόχος
Θέλουμε σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες περίθαλψης και πρόνοιας για όλους τους κατοίκους του νησιού μας. Θέλουμε διασώστες για τα ασθενοφόρα. Γιατρούς κάθε ειδικότητας. Καλύτερο εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Για να αισθάνονται οι άνθρωποι ασφάλεια και βεβαιότητα ότι θα λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν. Το ίδιο αίσθημα ασφάλειας θέλουμε να έχουν και οι επισκέπτες μας. Γιατί ένας προορισμός που δεν έχει σύγχρονες, πλήρεις και ποιοτικές υποδομές υγείας θα είναι πάντα ένας προορισμός που υστερεί.

Ξεκινάμε ένα νέο κύκλο
Διεκδικώντας τις υποδομές και υπηρεσίες υγείας που αξίζουν και δικαιούνται οι άνθρωποι της Μυκόνου, όπως την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου σε ένα σύγχρονο θεραπευτήριο και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού του ώστε να συμπεριληφθούν και άλλες ειδικότητες ιατρών νοσηλευτών και να παρέχουμε στις 15 οικογένειες Μυκονιατών τη δυνατότητα αιμοκάθαρσης.
Επιπλέον, ο νέος μας κύκλος περιλαμβάνει την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας σε Άνω Μέρα και Χώρα, αλλά και την αξιοποίηση της δωρεάς του Νικολάου Ιωάννη Φαμελή (Νικολουδάκη) για να επωφεληθεί η τρίτη ηλικία του νησιού μας. Γιατί η έμπρακτη και ουσιαστική φροντίδα για την υγεία όλων των Δημοτών σε κάθε γωνιά της Μυκόνου είναι και δικό μας καθήκον.

3. Παιδεία

Στόχος
Θέλουμε ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε σύγχρονες εκπαιδευτικές
δομές. Γιατί η Παιδεία αντανακλά το σύγχρονο πολιτισμό μας.
Και γιατί η ποιότητά της είναι θεμελιώδες δικαίωμα που οφείλουμε να διασφαλίσουμε για τα παιδιά της Μυκόνου

Ξεκινάμε ένα νέο κύκλο
Διεκδικώντας καλά σχολεία με ικανοποιημένους μαθητές και ικανοποιημένους εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες. Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώνοντας υποδομές που είναι στάσιμες χρόνια, όπως το νέο Λύκειο στο σύμπλεγμα σχολικών υποδομών στην Άνω Μέρα και τον εκσυγχρονισμό του επαγγελματικού Λυκείου στο Πετεινάρο.
Γιατί θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε το στερεότυπο ότι στις τοπικές κοινωνίες που ευημερούν χάρη στον τουρισμό τα παιδιά κληρονομούν τουριστικές επιχειρήσεις και δεν μορφώνονται.
Για εμάς η ποιότητα ζωής που θέλουμε συνεπάγεται ποιοτική παιδεία. Γι’ αυτό τα καλά σχολεία και η αξιοπρεπής στέγαση των εκπαιδευτικών είναι υποχρέωση και προτεραιότητά μας.

4. Περιβάλλον

Στόχος
Το όραμά μας είναι μια βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον
και το αναδεικνύει. Γι’ αυτό σχεδιάζουμε ένα περιεκτικό αλλά σύγχρονο πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων με βασικούς άξονες -εκτός από τον τουρισμό- το τρίπτυχο: νερό – αποχέτευση -απορρίμματα.

Ξεκινάμε ένα νέο κύκλο
Διεκδικώντας «πράσινες» υποδομές και έργα ουσίας για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο νησί μας όπως: Ενίσχυση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης με προτεραιότητα τη διαχείριση των λυμάτων, τον Βιολογικό Καθαρισμό και την Αφαλάτωση της Άνω Μέρας. Σχεδιάζουμε την αναβάθμιση της εισόδου – εξόδου του οικισμού της Ανω Μεριάς, των πλατειών και χώρων στάθμευσης, τη μελέτη διαφορετικής προσέγγισης διαχείρισης των απορριμμάτων με στόχο το μελλοντικό μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Παράλληλα διεκδικούμε ήπιες μορφές ενέργειας, αξιόπιστα κίνητρα σε επιχειρήσεις να γίνουν «πράσινες», σύγχρονες δομές υποδοχής αδρανών υλικών, καθαρισμό της υπαίθρου και αξιοποίηση των όμορων περιοχών γύρω από τα φράγματα με ήπιες φιλικές χρήσεις για τους κατοίκους του νησιού μας.
Και οι δράσεις που θα υλοποιήσουμε δε σταματούν εδώ -στα περιβαλλοντικής βαρύτητας έργα που οραματιζόμαστε είναι ακόμα η σύνδεση του παλιού με το νέο λιμάνι, η σύνδεση Μεγάλης Άμμου με Μύλους, η δημιουργία Βιομηχανικού Λιμένος, ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών εγκαταστάσεων, η αναβάθμιση του Παλαιού Λιμένα της Χώρας σε μαρίνα. Βάζουμε φρένο στην περιβαλλοντική ρύπανση από την άναρχη προσέγγιση σκαφών σε Ορνό και Πλατύ Γιαλό, ενισχύουμε τους ανθρώπους της θάλασσας, τους λεμβούχους και τους ψαράδες, σηματοδοτούμε όλους τους επικίνδυνους υφάλους γύρω από το νησί, δημιουργούμε δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομίων.

5. Τουρισμός

Στόχος
Θέλουμε μια τουριστική ανάπτυξη με κανόνες. Μια ανάπτυξη βιώσιμη
και δίκαιη για τους ανθρώπους που ζουν μόνιμα στη Μύκονο, για το φυσικό τοπίο, για τον κοινωνικό ιστό, για τον πολιτισμό μας.
Παράλληλα, θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, τη στήριξη των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων
του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δούμε τη Μύκονο να κατακτά ακόμα υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη, μεταξύ των δημοφιλών προορισμών του παγκόσμιου τουρισμού

Ξεκινάμε ένα νέο κύκλο
Η Μύκονος ήταν και πρέπει να παραμείνει ένα ισχυρό, βιώσιμο παγκόσμιο τουριστικό brand. Διεκδικώντας όχι μείωση της κινητικότητας, αλλά βιώσιμη και δίκαιη τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στους νόμους, το φυσικό περιβάλλον, τις ζωές των κατοίκων, σχεδιάζουμε μια νέα στρατηγική ανάπτυξης για το νησί μας. Συνδέουμε τον πρωτόγενή τομέα με τον τουρισμό, θέτουμε νέες ευκαιρίες που αξίζουν να έχουν και οι επόμενες γενιές.
Επιπλέον, ξεκινάμε δυναμικά επικαιροποιώντας τις μελέτες επέκτασης πόλης Μυκόνου για να κάνουμε την πόλη πιο προσβάσιμη και φιλική σε κατοίκους και επισκέπτες και να δημιουργήσουμε τους απαιτούμενους χώρους στάθμευσης.
Παράλληλα, προχωράμε στη σύσταση Οργανισμού διαχείρισης και προώθησης προορισμού με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και του ιδιωτικού τομέα.
Ο Δήμος, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών φιλοξενίας Δημοσίων λειτουργών.